Een verslag van Tjalda Ophof.

Dat muziekvereniging Crescendo niet alleen tijdens de laatste avond van de Avondvierdaagse Stadskanaal aanwezig is blijkt wel. De majorettes lopen al een aantal jaren mee, maar ook enkele leden van de malletband en de harmonie lopen tegenwoordig mee. En deze groep wordt elke keer een beetje groter.
Dit jaar liepen Dina Groenhof, Geertje Schrik, Linda Poelman, Yvonne Wijnands, Martin en Ettie Cuperus en Tjalda Ophof mee. Wij hopen natuurlijk dat er volgend jaar meer leden meelopen. Het is heel gezellig en wij gaan voor de 5 kilometer.

De eerste avond was het heel warm, maar dat mocht de pret niet drukken. We gingen richting de Parkwijk, waar we een stop hadden aan de Julianastraat, dus bij het park. Hier was Stieneke (onze voorzitster) aanwezig met een natje en een droogje. Om ongeveer kwart voor acht waren wij weer terug bij ons clubgebouw, waar de harmonie bezig was met hun repetitie. Dina, Yvonne, Martin en Tjalda gingen nog even mee repeteren. Wat een bikkels zijn het toch na zo’n warme inspannende tocht!

De tweede avond was het gelukkig iets koeler dan de eerste avond. Nadat we hadden besloten om toch maar vanaf het clubgebouw eerst naar de start te lopen (wel zo eerlijk natuurlijk), zijn we richting de Borgen en de Pageplas gegaan. Het rommelde wel in de lucht, maar we hebben het gelukkig droog gehouden. De catering stond weer klaar bij de Pageplas en na het nuttigen van de koffie en een koekje konden wij weer verder. Tegen kwart voor acht waren we weer bij ons clubgebouw.

De derde avond was heel spannend in verband met het weer. Regen en onweer was de boodschap van de weerspecialisten. De buienradar werd dan ook goed in de gaten gehouden. Over en weer was er contact. Wat doen we. Linda woonde het verst weg. Er stond nog niets op Facebook, dus we besloten om toch maar te gaan. Vol goede moed aangekomen bij de start, konden we weer terug. Jammer, het was op last van de politie afgelast. Achteraf was het niet nodig geweest, maar ja…weet alles maar eens achteraf. Het was wel heel begrijpelijk, er zou maar wat gebeuren tijdens zo’n wandeling. Dus maar weer terug naar ons clubgebouw. Daar hebben we koffie gezet en gedronken. Dat hadden we wel verdient, we hadden toch nog een paar 100 meter gelopen.

De laatste dag van deze avondvierdaagse was een wederom een hele spannende. De hele dag viel de regen met bakken vol uit de lucht…zou de bloemenhulde in het water vallen? Dat zou toch erg jammer zijn. De hele dag de buienradar maar weer volgen, maar ja die verandert soms binnen het uur maar zo. Wonder boven wonder, toen we ons opstelden bij het clubgebouw was het droog en het bleef droog! Om kwart voor zeven vertrok Muziekvereniging Crescendo naar de atletiekbaan, ook de majorettes en de leden van de malletband en de harmonie die de vorige avonden hadden gelopen. Alleen Ettie niet, die zou voor de koffie zorgen als wij weer terug waren bij ons clubgebouw. Nadat de wandelaar gearriveerd waren konden wij als eerste korps van de stoet vertrekken richting het centrum. Toch wel leuk om als plaatselijke vereniging als eerste te mogen starten. In het centrum stonden onze burgemeester Baukje Galama en Michel Karsten namens de organisatie, ons en de wandelaars en natuurlijk de overige muziekverenigingen op te wachten.

Graag willen we de catering bedanken voor de koffie en de koekjes iedere avond. En het zou heel leuk zijn als er volgend jaar meer leden van de malletband en de harmonie meedoen. Mensen, het is maar 5 km.

 • A4D0004

  A4D0004

 • A4D0003

  A4D0003

 • A4D0002

  A4D0002

 • A4D0001

  A4D0001