Verslag van Christa Gersonius

De week na de avondvierdaagse in Winschoten, waar ook dit jaar de straten weer rijkelijk gevuld waren met mensen, was het de beurt aan Stadskanaal. Van dinsdag 28 juni tot en met vrijdag 1 juli werd de avondvierdaagse in Stadskanaal gelopen. En natuurlijk liep er ook een groep majorettes van Crescendo mee. In totaal liepen er 13 meiden van onze vereniging de gehele week mee.

Tijdens de eerste drie dagen was het een zeer opvallende groep, die veel positieve reacties mocht ontvangen. Nu horen wij u denken: “Waarom?”

Nou, dat zullen we u vertellen.

Vorig jaar hadden we te maken met het WK voetbal, waardoor onze meiden de eerste drie dagen geheel in het oranje hebben gelopen. Oranje shirts, oranje sokken en oranje pruiken, alles werd uit de kast getrokken om een zo leuk mogelijke outfit samen te stellen. Gedurende de week zagen we toen steeds meer oranje op straat verschijnen, ook bij de andere wandelgroepen. Een groot succes dus!!!

Dit jaar konden we het daarom niet laten gebeuren om “gewoon” in spijkerbroek of sportkleding de avondvierdaagse te gaan lopen, zonder er ook maar iets bij te doen. Een probleempje was dat we maar weinig tijd hadden om een nieuw thema te bedenken. Daarom dachten we: “Wat heeft ieder meisje wel in de kast?”. De keus was toen snel gemaakt, het thema werd: ROZE.

Net als vorig jaar had iedereen erg z’n best gedaan om er zo roze mogelijk uit te zien. Tal van positieve reacties kregen de meiden van de mensen langs de kant.  

Iedere avond verzamelden we ons bij het clubgebouw aan de Utrechtselaan te Stadskanaal. Vanaf hier liepen we gezamenlijk naar de start, waar de 5 km om kwart over zes begon te lopen.

De eerste avond stond de Horsten en Hagen route op het programma. Het is natuurlijk altijd even weer wennen zo’n eerste avond, maar de stemming zat er al gauw in. Halverwege de route hadden we even pauze op een veld bij de Condorhorst. Hier stonden Stieneke, Ina en Ida al met drinken en een koekje en een snoepje op de meiden te wachten. Na de rust liepen we vol goede moed door naar de finish.

De tweede avond liepen we de Parkwijk route en kwamen we bij Annemieke voor het huis langs. De meiden werden daar door de familie Munneke getrakteerd op frikandellen!!! Ja, ja, daarvoor moet je met de majorettes van Crescendo mee lopen, want dat krijgt natuurlijk geen enkele andere groep. Heerlijk waren ze!!! Bedankt daarvoor.

De rustplek was deze avond bij de Parksingel, waar Stieneke, Ina, en Ida wederom met drinken klaar stonden (natuurlijk ook deels in het roze). Via de Julianastraat, de Prins Clausstraat en nog tal van andere straten liepen we weer richting de finish, waarna we terug liepen naar het clubgebouw.

De laatste avond dat we in het roze liepen, liepen we de Nieuw-Buinen route, met als rustplek ’t Achterom. Naast een koekje en een snoepje had Ina deze avond voor diverse soorten worstjes gezorgd, helemaal top!! Na afloop kregen de meiden nog een ijsje bij het clubgebouw. Goed verwend dus deze avond.

De laatste avond konden de roze kleren, hoedjes en pruiken, thuis blijven liggen. Het roze maakte plaats voor het blauw en zwart van de vereniging. Bij de bloemenhulde van de avondvierdaagse liepen de meiden namelijk in de Crescendo trainingspakken, voor onze muzikanten aan. Wederom verzamelden we ons bij het clubgebouw, waarna we in mars naar de atletiekbaan liepen. We mochten ons als tweede korps tussenvoegen, dus moesten we even op onze beurt wachten. Eenmaal tussengevoegd liepen we achter de lopers aan richting de finish. Tal van mensen stonden aan de kant te wachten om een glimp van hun lopers op te vangen en ze te verwennen met snoep, bloemen en nog veel meer. Ondertussen konden deze mensen natuurlijk genieten van onze muziek en straatshow die we gedurende de route een aantal keer hebben laten zien. Onze meiden mochten onderweg geen cadeautjes aannemen, aangezien het majoretten dan niet meer zo goed wil lukken. Maar na afloop konden ook onze meiden goed worden verwend!!! Onze meiden kregen allemaal een mooie roos. Wel een roze natuurlijk, aangezien dat ons thema was. De medailles voor de meiden die de gehele week hadden gelopen, waren donderdagavond al uitgedeeld, omdat sommige meiden van deze groep er de laatste avond niet bij konden zijn.

Als we terugkijken op deze avondvierdaagse kunnen we gerust zeggen dat het weer een geslaagde week is geweest. Leuke routes, veel gezelligheid, en iedereen was in het roze gekleed, super dames! Op naar de avondvierdaagse van 2012!!!

Avondvierdaagse 2011