Zaterdag 19 oktober was een dag waar we allemaal naar toe hadden geleefd. Ons grote meezingconcert “Crescendo meets DiepTriest”.

Het was een drukke dag. ’s Morgens om negen uur werd begonnen met het opbouwen van het podium. We hadden een podium gehuurd en dit podium werd vergroot met de podiumdelen van de sporthal. Het resultaat was een prachtig mooi groot podium waarmee iedereen ruim uit de voeten kon. Zodra het podium klaar stond werd begonnen met het leggen van de vloerbedekking. Tegen half twaalf kwamen de technici van het licht en het geluid. Zij zijn ruim drie uur bezig geweest met het opbouwen. Wat komt er wat bij kijken!
Om drie uur konden we dan beginnen met de soundcheck. Er werden nog even wat nummers doorgenomen en om vijf uur had iedereen nog even een paar uurtjes om zich voor te bereiden op dit grootse feest.

Om stipt acht uur ’s avonds namen we plaats op het podium en begonnen we met het mooie “Also sprach Zarathustra”, direct gevolgd door het overbekende “Zij gelooft in mij” van André Hazes.
De bekende meezingers volgden elkaar in hoog tempo op en zo kwamen o.a. Corry Konings, Imca Marina, Zangeres zonder Naam, Ramses Shaffy en Anneke Grönloh voorbij.
Voor de pauze werd door DiepTriest afgesloten met “Sinds een dag of 2” van Doe Maar.

In de pauze konden we aan de reacties in de zaal horen dat iedereen enorm genoot. De sfeer zat er prima in en iedereen had het reuze naar de zin.
Om half tien vervolgden we dan ook met het tweede deel. We begonnen met een LUV Medley. Vervolgens kregen we o.a. Rowwen Hèze en Sugar Lee Hooper. Een grap en een grol was er met het nummer “Liefde voor Muziek” van Raymond van het Groenewoud. Het hele orkest en malletband veranderde in een koor en er werd lekker meegezongen. Daarna kwam Jan Klaassen de trompetter en was het alweer tijd voor het laatste nummer “Malle Babbe” van Rob de Nijs.
Het enthousiaste publiek vroeg al snel om meer en dus kwam er nog een leuke vertolking van “Manuela” gevolgd door het “Gronings Volkslied”. Met “Kom van het dak af” van Peter Koelewijn kwam er dan echt een einde aan dit geweldig mooie meezingfeest.
Alle afdelingen van onze vereniging hebben met dit concert een mooie prestatie neergezet. Wij bedanken de malletband van In Corpore voor de ondersteuning van onze malletband.

De hele avond was RTV Noord aanwezig om radio- en tv-opnamen te maken. Ze hebben een leuke compilatie uitgezonden.

Klik hier om deze compilatie te bekijken.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Uiteraard brengt een concert van dit formaat de nodige kosten met zich mee.

We waren dan ook blij dat we hiervoor een aantal sponsoren hebben kunnen vinden.

Hieronder een overzicht van onze sponsoren. Klik op een logo om naar de website van onze sponsoren te gaan.

rabobank_zuidenoostgroningenstaluconbouwP€NGELSTPPJansenmpo mensingaMCVJohnssecondhandshop boervastgoed

 

dieptries 19102013