Op zaterdag 20 september waren de Krinkie Bloazers gevraagd hun muzikale klanken te brengen tijdens een Oldtimertreffen in Weener (Duitsland). En wat hebben we een gezellige dag gehad met prachtig mooi zonnig weer.

’s Morgens om kwart voor elf verzamelden we bij ons clubgebouw waar we werden getrakteerd op soesjes. Onze penningmeester was namelijk jarig vandaag!.

Tegen elf uur gingen we op weg naar onze Oosterburen. We waren keurig op tijd, maar……….bij Weener ligt de snelweg eruit en moest iedereen door de dorpjes heen. Gevolg was dus een file, een oponthoud van een klein half uurtje. Even voor half één waren we in Weener.
Daar werd nog even geprobeerd contact op te nemen met de organisatie, maar tussen de vele contacten in de telefoon van onze secretaresse was deze niet meer te vinden 🙂 Dus gingen Tjalda, Dina & Marina maar even op verkenning. Gelukkig werden de oldtimers snel gevonden en konden we onze instrumenten uitpakken.

Van de organisatie moesten we ons absoluut niet druk maken. Speel maar even een paar nummertjes en ga dan eerst maar even wat drinken en eten. Doe rustig aan, het is mooi weer! Nou, wat een warm welkom!
Naast de oldtimers had de gemeente ook nog een markt en een middeleeuwse markt georganiseerd. Dus, na onze eerste klanken ten gehore gebracht te hebben, gingen we eerst richting de markt. We besloten maar eens wat te gaan eten. We hadden bonnen gekregen voor eten en drinken en die werden dan ook snel besteed. Want eten, daar zijn onze Duitse vrienden toppers in. 

Er was ook nog een shantykoor uit Winschoten. Om elkaar niet in het vaarwater te zitten, moesten we even wachten tot het shantykoor klaar was. Uiteindelijk speelden we tegen kwart voor drie onze tweede ronde. We hebben een dik half uur gespeeld en het publiek vond het erg mooi. Er waren zelfs mensen aan het dansen.

Hierna hadden we een half uurtje vrij en gingen we nog even weer over de markt. Toen we terugkwamen bij de oldtimers was er een grote verloting aan de gang. Er waren erg veel prijzen te verloten, dus dat duurde wel even. Ook de burgemeester van Weener kreeg nog even het woord en iedere deelnemer van de oldtimertreffen kreeg een herinnering aan deze dag.

Onder onze vrolijke klanken gingen de oldtimers uiteindelijk het terrein af en kwam er een einde aan deze gezellige dag. 

Dat ze van onze muziek hebben genoten is in elk geval duidelijk, want volgend jaar op 26 september mogen we weer terugkomen! Noteer dus maar vast in de agenda.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

20140920_151246