Na een goed geslaagd herfstconcert in 2011, wilden we hier graag dit jaar een vervolg aan geven. Lekker met elkaar musiceren met een leuk programma.
 
Helaas kon onze malletband dit jaar niet meedoen. Zij hadden in onderling overleg besloten, om in verband met bezettingsproblemen en het daardoor niet kunnen instuderen van een leuk nieuw programma, dit jaar niet mee te doen.
 
Het gevolg hiervan was echter wel, dat we met een gat zaten in ons programma. De harmonie had al een maximale speeltijd en de resterende tijd zou toch moeten worden opgevuld.
 
Gelukkig was de malletband van In Corpore uit Wagenborgen bereid om ons deze avond te helpen, waardoor we dus toch een volwaardig programma konden brengen.
 
We hielden het concert weer in verenigingsgebouw “De Rank” naast de Oosterkadekerk in Stadskanaal. Dit was vorig jaar zeer goed bevallen!
 
Na een gedegen voorbereiding, was het dan op zaterdag 3 november zover. Om zes uur werd er door de harmonie ingespeeld, waarna aansluitend het gezamenlijke nummer met de inmiddels gearriveerde malletband werd doorgespeeld. Daarna speelde de malletband nog even in en was iedereen klaar voor het tweede herfstconcert.
 
Nadat eenieder nog even een kop koffie nuttigde en het publiek een plaatsje zocht in de zaal, begonnen we om acht uur met ons programma.
 
Helaas was er iets minder publiek dan vorig jaar, maar dit mocht ons speelplezier zeker niet bederven. Wij hebben al het mogelijke gedaan om het concert onder de aandacht te brengen en de mensen die aanwezig zijn kunnen gelukkig een mooi concert waarderen.
 
De harmonie opende de avond met de mars “Hoch Heidecksburg”.
 
Na de opening van onze voorzitter werd voor de pauze het volgende programma gespeeld (uiteraard weer aan elkaar gepraat door onze vaste ladyspeaker Harma Hulzebos):
 
Ammerland (harmonie) 
A Parade of friendship (malletband) 
Señor Juancito (harmonie)
Mi Son (malletband)
The compass rose story (harmonie) 
Conquest of paradise (malletband)
Wonderful invention (harmonie)
Clocks (malletband) 
Moment for Morricone (harmonie) 
 
Voor de pauze was er nog een kleine verrassing voor een tweetal leden.
 
We hebben sinds een paar weken de beschikking over een eigen podium. Gekocht via Marktplaats, maar het podium was te klein. Er moesten een aantal podiumdelen bijgebouwd worden. In vliegende vaart hebben de heren Martin Cuperus & Geert Haak ervoor gezorgd dat deze resterende delen in twee dagen tijd werden bijgebouwd. Uiteraard wordt dit zeer gewaardeerd en als dank hiervoor kregen ze een bos bloemen.
 
Hierna was het tijd voor een half uur pauze. De voorzieningen in de Rank waren net als vorig jaar weer uitstekend.
 
Iedereen werd vlot bediend en je kon je weer tegoed doen aan een heerlijke gehaktbal. 
 
Na de pauze speelden we de volgende nummers:
 
Flower power (harmonie) 
Billie Jean for percussion (malletband) 
Samorim (harmonie)
Celebration (malletband) 
You’ll be in my heart (harmonie) 
Ai se eu te pego (malletband) 
Joseph and the amazing technicolor dreamcoat (harmonie) 
Flashdance….What a feeling (malletband)
Shalom Alechem (harmonie)
 
Voordat we de slotmars speelden werden de dirigenten, muzikanten, ladyspeaker, mensen van De Rank en alle aanwezigen bedankt voor hun inzet en aandacht. Hierna speelden we tot slot de gezamenlijke “SCVK mars”.
 
Na een staande ovatie en een kleine toegift was de avond alweer ten einde.
 
We kijken terug op een leuke avond met mooie muziek. Helaas met wat weinig publiek, maar met leuke reacties. We hopen dat er volgende keer wat meer toehoorders zijn. Dus voor de mensen die zijn geweest: schreeuw van de daken wat voor leuke avond u had, dan zien we u graag weer!!
  • Herfstconcert 2012

    Herfstconcert 2012

  • Herfstconcert 2012

    Herfstconcert 2012

  • Herfstconcert 2012

    Herfstconcert 2012