Als we in het najaar geen jubileum te vieren hebben, dan hadden de harmonie en malletband tot voorheen na ons concert voor de vakantie geen uitdaging meer voor na de vakantie. De malletband heeft nog Siddeburen, maar de harmonie heeft alleen maar de volkskerstzang. We werken dan eigenlijk gelijk alweer toe naar het concert voor het volgende jaar. De majorettes hebben hier geen problemen mee, want zij zijn altijd nog bezig met hun wedstrijden.
 
Om toch met z’n allen ergens voor aan het studeren te zijn, is er besloten een herfstconcert te geven. Dit keer ook eens niet in een sporthal. Zo’n grote ruimte hebben we zonder majorettes namelijk niet nodig. Er werd een leuk zaaltje gevonden in verenigingsgebouw “De Rank” naast de Oosterkadekerk in Stadskanaal.
 
Op zaterdag 5 november was het dan zover. Tijd voor ons allereerste herfstconcert. Vanaf half zeven werd er nog even ingespeeld door de malletband en de harmonie en om half acht ging de zaal open. Iedereen kon zich nog even tegoed doen aan een kopje koffie en het publiek zocht een mooi plaatsje uit.
 
Om acht uur begon het programma. De zaal was gevuld met een dikke vijftig toehoorders.
 
De harmonie en malletband openden de avond gezamenlijk met de mars “Excellence”.
 
Na de opening van onze voorzitter werd voor de pauze het volgende programma gespeeld (overigens weer zeer kundig aan elkaar gepraat door onze ladyspeaker Harma Hulzebos):
 
– La Storia (harmonie)
– The chairman (malletband)
– First of all (Malletband)
– Vivaldi’s winter (harmonie)
– Trumpet dreams (harmonie), solo trompet: Bert de Roo
– Eleni (malletband)
– Catrina samba (harmonie)
– Queens park melody (harmonie)
– Communication (malletband)
– Mambo magic (harmonie)
 
Hierna was het tijd voor een korte pauze. De mensen van De Rank hadden in de hal diverse standjes opgezet waar je drinken kon halen. Iedereen werd dan ook vlot bediend, top! Je kon je zelfs tegoed doen aan een overheerlijke gehaktbal. Deze gingen dan ook als warme gehaktballen over de toonbank 🙂
 
De eerste reacties van het publiek waren goed. Leuk, afwisselend programma. Klaar dus, om er na de pauze ook iets leuks van te maken.
 
Na de pauze speelden we de volgende nummers:
 
– Cornfield rock (harmonie)
– One moment in time (harmonie)
– Swing mars (malletband)
– Two tone (malletband)
– De bestemming (harmonie)
– Laurena (harmonie)
– The eve of war (malletband)
– Karma Chameleon (harmonie)
– Saxophone dreams (harmonie), solisten altsaxofoon: Ronald Cuperus & Margriet Dijk
– Zirkus Renz (malletband), solist xylofoon: Albertha Wolfs
– Abba gold (harmonie)
 
Voordat we de slotmars speelden werden de dirigenten, muzikanten, ladyspeaker, mensen van De Rank en alle aanwezigen bedankt voor hun inzet en aandacht. Hierna speelden we tot slot de gezamenlijke mars “William Blueheart March”.
 
Na een staande ovatie en een kleine toegift zat het concert er dan op.
 
We kunnen met z’n allen terugkijken op een zeer geslaagd concert. Er hadden nog wat meer toehoorders in de zaal mogen zitten, maar de aanwezigen hebben erg van ons genoten. Het was tijdens het spelen superstil in de zaal, men zoog onze noten gewoon op. Geweldig! De reacties waren zeer positief en zoals het er nu naar uitziet zal dit volgend jaar zeker een vervolg krijgen.
  • Herfstconcert 2011

    Herfstconcert 2011

  • Herfstconcert 2011

    Herfstconcert 2011