Op zaterdag 18 mei hielden we ons jaarlijks Lenteconcert.
Zowel de harmonie als onze twirlers hadden een mooi programma ingestudeerd.

Vanwege het wegvallen van onze eigen malletband werkten we dit jaar voor het eerst met een gastoptreden. Dit gastoptreden was voor onze muziekvrienden van de Malletband van Koningin Wilhelmina uit Delfzijl.
Deze malletband staat eveneens onder leiding van onze eigen dirigent Theo van Kruistum. Onder zijn bezielende leiding heeft de malletband de afgelopen jaren prachtige resultaten weten te bereiken, waaronder het elfvoudig Nederlands kampioenschap in de eredivisie van onze muziekbond en twee gouden medailles op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.
Wij waren dan ook zeer verheugd dat deze Delfzielster kunstenoars op slagwerkgebied een indrukwekkend programma voor ons brachten. En indrukwekkend was het, want het publiek in de zaal was muisstil en genoot met volle teugen van het programma.

De malletband bracht onder andere het mooie “Hymn to the fallen” en het swingende “Echame la culpa” ten gehore, maar namen ons ook mee naar Mexico en Puerto Rico.
De harmonie speelde onder andere een medley van Sammy Davis jr en een medley van Amy Winehouse. Tevens namen ze ons mee naar het zonnige Mallorca.
Gezamenlijk speelden de malletband en de harmonie een rockversie van Toccata in D Minor.
Het twirlteam kwam vijfmaal voorbij deze avond en ze lieten ons onder andere kennis maken met de wedstrijdshows waar ze door het jaar heen mee naar de wedstrijden gaan.

Een andere toevoeging aan ons Lenteconcert was het gebruik van professionele verlichting. Dit gaf meteen een ontzettend leuke theatersfeer. Je had niet het idee dat je in een sporthal aan het spelen was. We gaan zeker proberen om dit volgend jaar ook weer voor elkaar te krijgen!

We mochten dit jaar weer een aantal trouwe leden in het zonnetje zetten.
Kobien Geertsema werd gehuldigd voor 12,5 jaar muzikant.
En de twirlers Nienke Mink, Laura Harders, Minou de Groot en Amber Riksten waren allen 10 jaar majorette (tegenwoordig twirler).
Iedereen van harte gefeliciteerd met het jubileum en we hopen dat jullie nog jaren aan onze vereniging verbonden blijven.

Al met al mogen we spreken van een bijzonder goed geslaagd Lenteconcert!

Klik hier om de foto’s te bekijken.

IMG_3383