Aangezien we dit jaar door diverse omstandigheden erg laat waren met met ons voorjaarsconcert, noemden we ons concert dit jaar een lenteconcert.
 
Op zaterdag 21 mei was het zover voor ons jaarlijkse avondje uit in Sporthal de Spont in Stadskanaal.
 
Het was een avond genieten met een zeer afwisselend programma. En een vernieuwde podiumopstelling. Door de grote groei van ons harmonieorkest hebben we het podium anders opgebouwd, waardoor we in lagen kwamen te zitten. En dit kwam op het publiek en de leden erg goed over. Ook de malletband kwam nu beter tot haar recht.
 
Om acht uur liepen de harmonie en malletband in een lange rij naar het podium. Hierna openden we met de mars High school cadets. Onze majorettes marcheerden op dit nummer binnen. Hierna was het woord aan onze voorzitter Stieneke Gersonius, die na een kort woord de microfoon in de vertrouwde handen gaf van onze ladyspeaker Harma Hulzebos.
 
De harmonie opende het concert met een concertmars in Spaanse stijl, genaamd “The Crown of Castile”. Hierna brachten de majorettes een show op de succesvolle musical “Petticoat”. Vervolgens was het de beurt aan de malletband, met de werken “Swing mars” en “Bell fever”.
 
Tijd voor een iets klassieker blokje. De harmonie speelde het mooie “Ave Maria”. Vervolgens werd “You raise me up” ten gehore gebracht met prachtig zang van Jan Aike Strockmeijer. De majorettes lieten vervolgens in hun nieuwe twirlpakken een twirlshow zien. De malletband bracht het swingende werk “Communication” en de harmonie sloot het programma voor de pauze af met een filmmedley, genaamd “Highlights from The Wild”.
 
Voordat de pauze kon beginnen werden nog een viertal jubilarissen gehuldigd. De speldjes en oorkondes werden door onze voorzitster uitgereikt aan vier muzikanten:
 
– Aletta Huizing: 25 jaar muzikant
– Wim Beuling & Tjalda Ophof: 40 jaar muzikant
– Titus Troelstra: 50 jaar muzikant
 
Na de pauze opende de harmonie met “Dixie Time!”. De majorettes voerden geheel in de muziekstijl een showtje op met paraplu’s. De samenwerking van de majorettes en de harmonie ging nog even verder met een musicalmedley, “Selections from Mary Poppins”.
 
De malletband speelde vervolgens “Spaanse Suite”. Hierna was het weer de beurt aan onze harmonie. “Angels” van Robbie Williams werd gebracht met zang van Jan Aike Strockmeijer.
 
De majorettes brachten voor de allerlaatste keer hun “Diamondsshow”, waarmee ze Nederlands Kampioen zijn geworden. Vervolgens was de malletband alweer toe aan haar laatste blokje met “Go West” en “Two Tones”. De harmonie bracht een medley van Glee, genaamd “The best of Glee” en zanger Jan Aike Strockmeijer mocht nog eenmaal voor het voetlicht in “Everytime I think of you”. Het laatste optreden voor de majorettes was een mix van alle wedstrijdshows die ze het afgelopen jaar hebben uitgevoerd.
 
En toen was het tijd voor het slotstuk van de harmonie. Eens heel wat anders dit keer. Het orkest werd aangevuld met de band Sensation, waardoor er een heus rockorkest ontstond. De medley “Rock Classics”, met de nummers “Knock on wood”, “Smoke on the water”, “Eye of the tiger” en “Satisfaction”, werd uitgevoerd. En dit was een groot succes. Publiek en muzikanten genoten van deze heerlijke feelgood medley.
 
De avond was alweer ten einde en iedereen deed nog eenmaal zijn uiterste best met de bekende mars “Wien bleibt Wien”. Na de sluiting en de bedankjes door de voorzitter konden we terugkijken op een zeer geslaagd Lenteconcert.
Lenteconcert 2011