Op zaterdag 25 mei was ons jaarlijkse Lenteconcert.

Voordat de zaaldeuren open gingen werd een ieder tijdens het inspelen nog even op scherp gezet, door een aantal nummers nog even deels door te spelen. We hadden er maanden voor gerepeteerd en vanavond was het moment om te presteren.

Na het inspelen was er nog even tijd voor een kopje koffie of iets anders.

Nadat de instrumenten van de orkestleden in de kleedkamer voor de laatste keer werden afgestemd, gingen we om klokslag acht uur in een lange rij naar het podium. De zaal was gezellig gevuld met ongeveer 125 mensen.

We begonnen de avond met de gezamenlijke mars “SCVK mars”. Tijdens deze mars presenteerden ook de majorettes zich op de vloer.

Hierna was het woord aan onze voorzitter Stieneke Gersonius, die na een korte speech de microfoon in de vertrouwde handen gaf van onze ladyspeaker Harma Hulzebos.

 

De harmonie opende het concert met het romantische “Theme from Shrek”. Hierna brachten de majorettes een show op “Candy” van Robbie Williams. Vervolgens was het weer de beurt aan de harmonie, die een origineel concertstuk op het programma had staan. Bijna 10 minuten lang werd het publiek meegevoerd door het boeiende landschap van “Oregon”. De publiek kon dit originele werk zeker waarderen.

Hierna was het voor de eerste keer de beurt aan onze malletband. Zij brachten twee marsen, “Swing Mars” en “March of events”. Vervolgens was groep 1 van de majorettes aan de beurt met hun Politieshow op muziek van de meidengroep K3.

De harmonie speelde “I follow rivers” van Lykke Li en groep 2 van de majorettes bracht een show op verplichte twirlmuziek. De laatste twee nummers voor de pauze waren voor de malletband met “Half a boy and half a man” en de harmonie bracht een medley van de succesvolle Engelse popzangeres “Adele”.

 

Voordat de pauze kon beginnen waren er nog een aantal jubilarissen. De speldjes en oorkondes werden door onze voorzitter uitgereikt aan:

  • Annemieke Munneke: 10 jaar majorettes
  • Hilda Broesder: 12,5 jaar muzikant
  • Geertje Schrik: 40 jaar muzikant

Na de pauze opende de harmonie met “The James Bond theme”. De malletband bracht een vrolijke wals van de Volendammer Jan Smit, genaamd “Vrienden voor het leven”. Ook konden we genieten van de mooie latin-mars “Gubaras”

Daarna was het de beurt aan onze Deveny Trenning. Zij liet het publiek genieten van haar “Mary Poppins show”, waarmee ze zich geplaatst heeft voor het EK in het Noorse Lillehammer. Hierna liet de harmonie nog een James Bond nummer horen, en wel het prachtige “Skyfall” van Adele. De malletband speelde vervolgens “Band Rock”.

Dat de harmonie steeds meer muziekstijlen weet te brengen, lieten ze horen in een swingende medley van Robbie Williams. Heerlijke bigband muziek onder de titel “Swing when you’re winning”.

De laatste onderdelen van de avond stonden al weer op het programma en achtereenvolgens kon men kijken naar groep 3 van de majorettes met hun Broadway Show op Big Spender. En men kon luisteren naar de malletband met het overbekende “Rock around the clock”. De harmonie sloot af met een partyhits medley, genaamd “Tropical party”.

 

De avond was alweer ten einde en we trakteerden ons publiek op de gezamenlijke mars “William Blueheart March”. Ook de majorettes marcheerden er op deze mars nog even lustig op los.

Na de sluiting en de bedankjes door de voorzitter konden we terugkijken op een zeer geslaagd Lenteconcert.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Lenteconcert 2013