Een verslag van Anita.

Zondagochtend 22 september was het vroeg opstaan voor Minou, Danique, Anouk, Amber en Annemieke. Om 9.00 uur werden ze verwacht in Enschede voor weer een twirlwedstrijd.
Annemieke was deze keer mee voor de coaching en mentale ondersteuning van de dames. Christa had uiteraard iedereen instructies meegegeven en heeft in Stadskanaal alles wat op de vloer gebeurde direct doorgekregen en hier haar visie op gegeven.

Na de openingshymne was Amber de eerste van de dames die de vloer op moest met haar 1 baton junior beginner. Het was de vierde keer dat ze deze solo uitvoerde. Als bevooroordeeld publiek vonden wij hem er goed uitzien, maar Amber zelf was er niet tevreden over.
Later op de dag kwam ze ook nog uit bij de dance twirl junior. Voor deze solo heeft ze de bronzen plak 🥉ontvangen.

Danique kwam voor de derde keer de vloer op met haar 1 baton senior novice en heeft zichzelf en ons versteld doen staan. Ze is met een gouden medaille 🥇 en promotie huiswaarts gekeerd. Als je promotie maakt ga je een niveau omhoog.

Als derde moest Minou de vloer op met haar 1 baton senior beginner. Ze heeft een hele mooi solo laten zien, maar helaas ving ze de laatste 2 spin niet. Bij de prijsuitreiking werd haar toch de zilveren medaille 🥈 omgehangen met voor haar een nieuw puntenrecord van 68,9. Na zich snel te hebben omgekleed moest ze 20 minuten later weer de vloer op voor haar 2 baton senior novice. Het was de vierde keer dat deze solo door haar werd uitgevoerd en ze hoopte op een promotie. Helaas verliep dit optreden niet naar wens en kan ze ook beter. Dit heeft ze al vele malen op de training laten zien. Maar het bleek dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn en er kwam een gouden 🥇 plak met promotie.

Na de pauze was Anouk als laatste van de dames aan de beurt om haar dance solo senior novice te laten zien. Helaas had zij ook een drop en dus niet geheel tevreden.

Na al deze solo’s kwamen onze vier dames nog als groep de vloer op met een routine op de muziek van Fame. Het was helaas te zien dat ze door de vakantie en diverse omstandigheden niet vaak samen hadden getraind. Hier moeten nog diverse puntjes op de i worden gezet. Vanuit Stadskanaal (Christa) kwam dan ook na 5 minuten dezelfde reactie. Toch dacht de jury er anders over en werd de gouden 🥇 plak bij de dames om de nek gehangen met een punten totaal van 66,4.

De dames hebben ons weer versteld doen staan en we zijn met veel eremetaal, promoties en goede punten huiswaarts gegaan.
Minou 1x goud met promotie en 1x zilver, Danique 1x goud met promotie, Amber 1x brons en het team 1x goud. Dames, gefeliciteerd en bedankt voor de mooie optredens. Annemieke bedankt voor de begeleiding ter plekke en Christa vanuit Stadskanaal.

Dames, succes met de puntjes tijdens de komende trainingen en tot 20 oktober in Heerhugowaard met hopelijk weer mooie optredens.

  • NBTA Enschede 2019 – 1

    NBTA Enschede 2019 – 1

  • NBTA Enschede 2019 – 2

    NBTA Enschede 2019 – 2