Een verslag van Minou de Groot

Op 23 maart hadden we onze eerste wedstrijd van het seizoen in Heerenveen. De wedstrijd begon om 9.20 uur, dus moesten we vroeg op om op tijd aanwezig te zijn. Eenmaal daar aangekomen, was het een doolhof om de weg naar de kleedkamer te vinden. Vervolgens konden we weer op zoek naar de intrainruimte en de wedstrijdvloer, want die waren ook niet makkelijk te vinden. Eenmaal daar aangekomen, bleken we een fel paarse vloer te hebben en verschrikkelijk irritante lampen.

De dag begon met de 1-batonners, hier deden Danique en Minou aan mee. Danique deed na een “twirlpauze” voor het eerst weer mee in de Senior Introductie-klasse en Minou deed ook voor het eerst mee in de Senior-klasse, maar dan in de Beginners.
Ondanks de spanning, zagen beide optredens er goed uit. Voor de eerste wedstrijd van het jaar en vielen de resultaten ook niet tegen.
Tijdens de prijsuitreiking heeft Danique een certificaat ontvangen met het advies Novice, Minou blijft nog even bij Beginners.

Daarna was het onderdeel 2-baton aan de beurt. Ook hier hadden wij een Introductie deelneemster, Minou. Voor haar was het de allereerste keer om op dit onderdeel uit te komen en dit was te zien. Maar al met al was het zeker niet slecht en was ze zelf tevreden over de uitvoering.
Ook Minou is met een certificaat naar huis gegaan op dit onderdeel, ook met het advies Novice.

Na de optredens van Danique en Minou, hadden we pauze tot het Dance onderdeel zou beginnen. Voor de helft van de meiden was de spanning eraf, voor de andere helft begon deze een beetje te komen. Na even met z’n alle geluncht te hebben (lees: ± vier uur later), was het voor Amber en Anouk de hoogste tijd om zich klaar te gaan maken voor hun optredens.
Na de grote pauze van de juryleden zocht iedereen zijn plekje weer op en werd het programma voortgezet met het onderdeel Dance Twirl. Amber en Anouk moesten op dit onderdeel Crescendo vertegenwoordigen.
Amber had een blessure aan haar enkel, maar heeft ondanks dat een goede prestatie neergezet bij de Junior Beginners.
Tot slot moest Anouk nog de vloer op. Ook zij heeft een mooi optreden neergezet in de Senior Novice-klasse en heeft hiermee een zilveren plak mee naar huis genomen.

Iedereen heeft een goede show neergezet voor de eerste keer in het jaar. Uiteraard zijn er altijd verbeterpuntjes, maar het was een geslaagde, maar zeer lange, dag.

Christa bedankt! En tot de volgende wedstrijd in Lelystad!