Verslag van Stieneke Gersonius

Op zaterdag 25 september heeft ons majorette-ensemble, bestaande uit Annemieke Munneke, Chantal Prins, Kimmylee de Laet en Nathalie Huizing, zich in Coevordern geplaatst voor het NK Majorette Accessorie te Waalwijk op 26 maart.

De groep besloot er een heel weekend van te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Op Bospark ’t Wolfsven in Mierlo werden twee huisjes gehuurd (de Horror groep van Scheemda, waar Christa aan meedoet, moest namelijk ook naar Waalwijk).

 

We vertrokken vrijdagmiddag om vier uur in twee Stalucon-bussen vanuit Stadskanaal richting Mierlo, met als geplande aankomsttijd half acht. Echter, dit ging fout vanwegen wegomleidingen, opgebroken wegen en noem maar op.

Er moest onderweg ook nog gegeten worden, dus op naar de McDonald’s in Zwolle, waar we vriendelijk werden geholpen door Bram.

Bram, een leuke jongen. Zou hij al een vriendin hebben? We hadden geluk, hij moest namelijk nog iets nabrengen bij onze tafel. Stieneke vroeg hem of hij ook een vriend of vriendin had en helaas voor Kim, dit was het geval. Hij had een vriendin. (Tja, je kunt maar beter even vragen, anders denk je er het hele weekend aan 🙂 )

Uiteindelijk arriveerde we om kwart voor acht op ’t Wolfsven. De receptie was al dicht, maar dat was geen probleem. Ze hadden de pasjes voor de huisjes al opgestuurd, dus we konden naar binnen. Dat dachten we althans…

Je moest de pasjes ook gebruiken voor de slagboom, dus Stieneke uit de auto, pasje in de gleuf zodat de slagboom open kon, maar alles wat er gebeurde, hij ging niet open.

Ander pasje geprobeerd. Maar nee hoor, er gebeurde niks. Dus dan maar even bellen met Roompot. We kregen de centrale aan de lijn. Een vriendelijke meneer. En ja hoor, het werd geregeld, we waren op het park.

Maar ja, het was inmiddels al redelijk donker en vind dan maar de huisjes Eekhoorn 54 en 55. Maar dat viel toch reuze mee, ze waren snel gevonden. Snel even de deuren open en het uiladen kon beginnen. Maar toen kwam het…

De pasjes werkten niet op de slagboom, maar ook niet op de huisdeuren. En zo zaten we om kwart voor negen met z’n allen op het terras voor het huisje waar we niet in konden (wat weer een grap). Weer gebeld met de centrale, het werd geregeld. Er zou iemand komen om de deuren open te doen. Maar na vijftien minuten was er nog niemand. Stieneke, inmiddels lichtelijk aangebrand, belde nog maar eens. En ja hoor, er kwam een dame met een loper om de deuren open te doen. De volgende dag konden we nieuwe pasjes ophalen bij de receptie. Echter, dat ging niet, want we moesten al om negen uur in de sporthal zijn. En als we terug waren was de receptie alweer gesloten. De pasjes werden toen in overleg in het restaurant gelegd, zodat we ze daar op konden halen als we terug waren. Dat was weer geregeld.

Spullen uitgeladen, bedden opgemaakt, koffiepot aan beentjes omhoog. We hadden ons geïnstalleerd, het weekend kon beginnen!

Voor de meiden hadden we een cadeautje geregeld: een zwart T-shirt met “DIAMONDS NK 2010” in zilveren letters op de rug en een oranje met zwart gebreide ronde sjaal.

 

Zaterdagmorgen om half zeven liep de wekker af. Douchen, aankleden, diamonds-make-up op, eten en om kwart voor acht vertrokken we richting Waalwijk met hele zenuwachtige dames die amper hadden geslapen van de stress. Rond negen uur arriveerden we bij Sporthal De Slagen. Auto uitgepakt, ingecheckt en de wedstrijd kon beginnen.

Tegen kwart voor elf waren onze meiden aan de beurt. Ze stonden stijf van de zenuwen, maar na wat peptalk van Christa ging het wat beter. De show ging goed, we waren tevreden. Wel een paar drops, maar het geheel zag er goed uit.

Toen moesten we wachten op de prijsuitreiking, die pas tegen vijf uur was. En dan duurt wachten lang… Ook voor de supporters die waren gekomen om de meiden aan te moedigen was het een lange dag. Sommigen waren ’s morgens al om half zes vanuit Stadskanaal vertrokken en moesten ’s avonds ook nog terug. We willen ze hartelijk bedanken dat ze er waren, super!!

Eindelijk was het dan vijf uur, de prijsuitreiking. En dat duurde weer even voordat we aan de beurt waren. En toen kwam het:

Het ensemble Accessorie Junior Basis met Annemieke Munneke, Chantal Prins, Kimmylee de Laet en Nathalie Huizing van Muziekvereniging Crescendo uit Stadskanaal zijn KAMPIOEN!

Wat waren we blij. De meiden renden naar voren, waar ze werden behangen met een gouden plak. Die pakt niemand ons meer af. Aan het eind moest de belangrijke envelop worden gehaald. Christa maakte hem open en gluurde erin en begon te gillen. De meiden keken verschrikt, wat waren de punten? Het was 70,70 punten, wat op een reguliere wedstrijd promotie betekende. Echter, op het NK geldt geen promotie.

Dus, NEDERLANDS KAMPIOEN met 70,70 punten, SUPER GEDAAN!!!!!!!!!!!!!

 

De Horror groep van Scheemda behaalde het zilver. Hierna werden de spullen weer ingeladen, nog even kletsen met de fans en de terugreis naar Mierlo kon beginnen. Daar aangekomen moesten we eerst naar het restaurant om de pasjes voor de deuren op te halen. Dit was snel geregeld. We zijn er ook maar blijven eten, warm en koud buffet. En het was heerlijk!

Christa had door de spanning van de dag knallende hoofdpijn gekregen, dus die ging even op de bank. Kim moest nog huiswerk maken en na ongeveer een uur was iedereen klaar en hersteld voor een gezellige avond. Toen zo tegen één uur iedereen doodmoe in bed lag, viel Nathalie uit bed. Een gegiebel, de buren hebben het vast gehoord. Wat ook weer een stunt.

En toen gebeurde het. Zo tegen half drie, iedereen sliep, een ongelofelijke knal. En iedereen was wakker. Sirenes af en aan. Stieneke uit bed om op onderzoek uit te gaan, misschien was het wel op het park. Maar ze zag alleen veel blauw licht en verder niks. Dus maar weer naar bed. We horen morgen wel wat het geweest is.

Zondagmorgen, om tien uur de wekker gezet. Ontbijten, de boel opgeruimd, de auto’s ingepakt en tegen half één op naar Waalwijk. Daar was het koopzondag. En als je er toch bent, dan pik je dat natuurlijk even mee. Onderweg hoorden we op de radio dat het industrieterrein in de fik stond. Tien loodsen opgebrand. Dat verklaarde dus de knal van de nacht ervoor.

Na leuk te hebben geshopt en met z’n allen iets te hebben gedronken op een terrasje, gingen we om kwart over vijf weer richting Stadskanaal met als pitstop natuurlijk de McDonald’s in Zwolle. Nog even eten bij Bram. Tegen negenen was iedereen thuis. Het was een zeer geslaagd weekend.

Maandagavond kwam Tjalda namens het bestuur en de leden. De meiden werden door de vereniging in het zonnetje gezet. Ze ontvingen een prachtige bos bloemen. De rest van de meiden werden allemaal getrakteerd op soesjes, want zoiets moet natuurlijk worden gevierd.

We willen de sponsoren bedanken voor hun steun bij dit NK weekend.

En natuurlijk laten de meiden tijdens het Lenteconcert op 21 mei a.s. hun DIAMONDS show zien.

KAMPIOENEN, GEFELICITEERD, SUPER GEDAAN !!

NK Accessorie 2011