Zaterdag 1 oktober was voor de malletband weer een spannende dag. Na twee jaar afwezig te zijn geweest, nam onze malletband weer deel aan het jaarlijkse SDM-Festival in Siddeburen.
 
Om half tien hebben we nog even gerepeteerd in ons eigen verenigingsgebouw. Toen de nummers doorgenomen waren gingen we naar buiten om ook de opstelling en de opmars nog even te oefenen. Ook de te spelen nummers “Communication” en “Two Tone” werden nog weer eens gespeeld.
 
Hierna werden alle instrumenten in de Rabobus geladen en konden we nog even genieten van de koffie die Otto alweer had gezet. Inmiddels deed de zon al goed haar best. Vaak is Siddeburen het teken om de winterjas uit de kast te halen, maar dit jaar is het nog even flink nazomer!
 
Om elf uur gingen we op weg naar Siddeburen. Bij het veld aangekomen hielp iedereen (inclusief onze supporters) mee om alle instrumenten naar de plek van bestemming te brengen. We waren het tweede optreden van de dag. Nadat we onze spullen op het veld hadden geïnstalleerd stelden we ons op voor de opmars. Op “A little Scott” marcheerden we het veld op en maakten we ons klaar voor onze eerste bijdrage “Communication”. Op wat kleinigheidjes na hebben we deze goed gespeeld. Hierna was het even wachten tot de jury klaar was en vervolgens speelde we “Two Tone”. Ook dit nummer werd leuk gespeeld en na afloop was Sjerp dan ook best tevreden.
 
De instrumenten konden meteen weer in de bus. Enkele leden gingen direct naar huis. Anderen gingen zich omkleden, omdat het toch wel erg warm was. Er werd zelfs nog luchtige kleding en schoenen gekocht.
 
Omdat we (dit jaar voor het eerst) niet aan het defilé deelnamen, hadden we ook rustig de tijd om iets te drinken en een heerlijk ‘patatje met’ te eten. Ook hebben we nog gekeken naar andere deelnemers en het defilé.
 
Na het defilé begaven we ons weer naar het veld voor de prijsuitreiking. We waren ook hierover zeker niet ontevreden. We hadden 79,6 punten gekregen en dit was goed voor een tweede plaats.
 
De volledige uitslag is te lezen op de festivalsite van muziekvereniging Concordia uit Siddeburen.
 
Klik hier voor een video van “Communication”.
Siddeburen 2011