We hebben er weer zin in. Een leuke dag gevuld met muziek, samen met onze vrienden van muziekvereniging Koningin Wilhelmina uit Delfzijl.
 
Sinds 2010 is het inmiddels een leuke traditie tussen onze verenigingen om gezamenlijk een concert te organiseren.
 
Het ene jaar in Stadskanaal met de malletband van Crescendo en het andere jaar in Delfzijl met de malletband van Wilhelmina. Dit jaar was Crescendo aan de beurt.
 
Om tien uur druppelen de leden langzaamaan binnen. Onder het genot van een kopje koffie en een plakje cake/koek beginnen we deze zonovergoten dag.
 
Om half elf namen we allemaal plaats in de repetitieruimte. Ruim 50 leden zitten er en het past gelukkig allemaal. Nadat Tjalda iedereen welkom had geheten en de gebruikelijke mededelingen had gedaan kon de repetitie beginnen.
 
Alle te spelen stukken werden nog eens doorgespeeld. En dit ging, op een paar voor de dirigent spannende momenten na, allemaal prima. 
 
Even over half twaalf waren we dan ook al klaar en konden we alvast rustig aan beginnen de instrumenten transport klaar te maken.
 
Om twaalf uur was de malletband van Crescendo ook reeds gearriveerd en deden we ons tegoed aan een lunch.
 
Inmiddels was Edo gearriveerd met de grote aanhanger waarop we de stoelen gingen vervoeren naar het centrum. De rest van de instrumenten kwam in de Rabobankbus.
 
Nadat alles was in- en opgeladen gingen vertrokken we tegen kwart voor één naar het centrum. Omdat ons gebouw vlakbij het centrum staat, gingen de meeste mensen met de benenwagen.
 
Op het Raadhuisplein werd alles uitgeladen en opgesteld. Ook de toeschouwers werden niet vergeten, want ook daar hadden we een aantal stoelen voor meegenomen.
 
Om half twee gaf onze presentatrice Harma de aftrap met een korte introductie over het ontstaan van dit concert. Daarna openden we het concert onder een zeer dreigende lucht. Als dat maar goed gaat….
 
Het eerste blok duurde ongeveer tot half drie. Afwisselend speelde de harmonie en de malletband haar stukken. En het bleeft gelukkig droog. De zon was best warm en we waren dan ook blij dat we even de schaduw konden opzoeken. Bij Pengels (de nieuwe winkel van Stieneke & Christa) deden we ons te goed en frisdrank, brood, cake of koek.
 
In totaal speelden we deze middag drie blokken. Twee van ongeveer een uur en één van een half uur. We hebben maar een paar regendruppletjes gehad, dit stelde gelukkig niet veel voor.
 
Ook over publieke belangstelling hadden we geen klagen. Eigenlijk hebben we continu publiek gehad. Als er weer een paar mensen verder gingen met hun winkelactiviteiten, kwam er weer een nieuwe lichting publiek aan.
 
Uit de reacties bleek dat het publiek het ook een erg leuk optreden vond.
 
Al met al kijken we terug op een gezellige en zonovergoten muziekdag.
 • Zomerconcert 2012

  Zomerconcert 2012

 • Zomerconcert 2012

  Zomerconcert 2012

 • Zomerconcert 2012

  Zomerconcert 2012

 • Zomerconcert 2012

  Zomerconcert 2012

 • Zomerconcert 2012

  Zomerconcert 2012