De malletband

 

Helaas is er per 1 december 2018 een einde gekomen aan het bestaan van onze malletband. Er bleven te weinig mensen over om zonder inleenkrachten een optreden te kunnen verzorgen.
Het bestuur en de leden zijn van mening dat de basis (een redelijke bezetting) voor het overeind houden van de malletband er niet meer is.
Dat is dan ook de reden geweest voor dit treurige besluit.

 

Afbeelding malleband park juliana

Hier ziet u de malletband afgebeeld. Deze foto is gemaakt in het Julianapark te Stadskanaal.

HISTORIE
De drumband is opgericht op 8 januari 1969. Hij bestond toen uit 17 leden en o.l.v. de heer Selders groeide het aantal leden.

In 1987 werd er een grote beslissing genomen voor de drumband. De drumband werd namelijk een Malletband, wat inhield dat er een xylofoon en marching bells werden aangeschaft, ter vervanging van de lyra’s.
In 2006 zijn er voor deze groep vier nieuwe snaredrums aangeschaft plus een nieuwe overslagtrom.
Per 1 maart 2007 is een samenwerkingsverband aangegaan met muziekvereniging Excelsior uit Alteveer. De beide malletbands hadden te kampen met een teruglopend ledenaantal, waardoor toekomstige optredens een gevaar zouden kunnen lopen. En uiteraard is het ook veel leuker om met meer mensen te repeteren en muziek te maken. Vandaar dat de beide bands elkaar hebben gevonden en nu gezamenlijk repeteren en optreden.

O.l.v. instructeur Sjerp Troelstra (in dienst van 1 januari 1978 t/m 31 oktober 2013) heeft de malletband vele successen behaald.
Naast het jaarlijkse voorjaarsconcert/Lenteconcert is de malletband een belangrijke groep voor onze marsoptredens. Ze lopen o.a. mee met de sinterklaasintocht en diverse avondvierdaagsen.
 
Van 1 februari 2014 tot 30 november 2018 stond de malletband onder de leiding van Albert Hoven. De laatste jaren van het bestaan van de malletband waren moeilijk met een krappe bezetting. Na het stoppen van een aantal leden in 2018 werd besloten de malletband op te heffen.

 

'repetitie'