De malletband

 

Afbeelding malleband park juliana

Hier ziet u de malletband afgebeeld. Deze foto is gemaakt in het Julianapark te Stadskanaal.

De drumband is opgericht op 8 januari 1969. Hij bestond toen uit 17 leden en o.l.v. de heer Selders groeide het aantal leden.

In 1987 werd er een grote beslissing genomen voor de drumband. De drumband werd namelijk een Malletband, wat inhield dat er een xylofoon en marching bells werden aangeschaft, ter vervanging van de lyra’s.
In 2006 zijn er voor deze groep vier nieuwe snaredrums aangeschaft plus een nieuwe overslagtrom.
Per 1 maart 2007 is een samenwerkingsverband aangegaan met muziekvereniging Excelsior uit Alteveer. De beide malletbands hadden te kampen met een teruglopend ledenaantal, waardoor toekomstige optredens een gevaar zouden kunnen lopen. En uiteraard is het ook veel leuker om met meer mensen te repeteren en muziek te maken. Vandaar dat de beide bands elkaar hebben gevonden en nu gezamenlijk repeteren en optreden.

O.l.v. instructeur Sjerp Troelstra (in dienst van 1 januari 1978 t/m 31 oktober 2013) heeft de malletband vele successen behaald.
Naast het jaarlijkse voorjaarsconcert/Lenteconcert is de malletband een belangrijke groep voor onze marsoptredens. Ze lopen o.a. mee met de sinterklaasintocht en diverse avondvierdaagsen.

 

Onze instructeur

 

 

 

 

Sinds 1 februari 2014 is Albert Hoven uit Winschoten de instructeur van onze malletband.

Albert is sinds november 1984 actief als instructeur en heeft reeds diverse malletbands op een hoger niveau weten te brengen. Albert heeft het instructeursdiploma van de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs behaald en volgde een cursus dirigeren bij Jitze Nicolai.

Naast onze malletband is hij ook nog instructeur van:

– malletband Amicitia in Musselkanaal
– malletband Nieuw Leven in Eelde-Paterswolde

Albert Hoven

 

Onze repetitie

 

'repetitie'

De malletband repeteert iedere maandagavond van 19.45 – 21.45 uur in de de Voormalige G.W. Spitzenschool, Utrechtselaan 138a in Stadskanaal.