Zondag 5 mei hebben de Krinkie Bloazers een optreden verzorgd tijdens het bevrijdingsfestival van de Gemeente Vlagtwedde bij het Boschhuis in Ter Apel.
 
De gemeente Vlagtwedde was dit jaar gastgemeente voor de viering van 5 mei in het Bevrijdingsbos in Groningen.
 
In de schitterende entourage van de prachtige plek rond het klooster werden de gasten en belangstellenden warm ontvangen in het Boschhuis.
 
Koffie en gebak werd geserveerd en het wachten was op de lopers die het bevrijdingsvuur naar Ter Apel zouden brengen. Dit wachten gebeurde met een mooie temperatuur onder de vrolijke noten van onze Krinkie Bloazers.
 
Tevens waren er nog optredens van Alex Vissering, fanfare orkest Jeduthun uit Sellingen en duo Wet.
 
Nadat de lopers waren ontvangen met applaus en muziek werd het bevrijdingsvuur ontstoken door burgemeester Kompier.
 
Daarna liep iedereen “achter de muziek aan” naar een plekje op het terrein van Het Boschhuis. Daar kregen de hoogwaardigheidsbekleders (burgemeester Leontien Kompier en commissaris van de Koning Max van den Berg) een schep in de hand gedrukt en na wat kwinkslagen werd er gewerkt. De Maple Leaf boom werd “geplant”.
 
Na het Wilhelmus, dat uit volle borst werd meegezongen, vertrok het gezelschap weer onder begeleiding van de Krinkie Bloazers naar de grote zaal in Het Boschhuis. Hier werd een concert gegeven door Jeduthun Sellingen in samenwerking met Alex Vissering.
 
Het was een erg leuke avond, waar iedereen van heeft genoten.
  • Krinkie Bloazers 5 mei

    Krinkie Bloazers 5 mei

  • krinkiebloazers0505-2

    krinkiebloazers0505-2