Algemeen

Bij de oprichting van de vereniging beschikten we over een fanfarekorps. Begin 80-er jaren ging Crescendo over van een fanfarekorps naar een harmonie. Bij de harmonie is er altijd een zeer wisselende bezetting geweest. In de topjaren beschikten we over ongeveer 40 muzikanten. Daarna stabiliseerde het ledenaantal op ongeveer 20 – 30 leden.

Jaarlijks heeft de harmonie een aantal activiteiten: het jaarlijks voorjaarsconcert, de jaarlijkse dodenherdenking, de Volkskerstzang in Stadskanaal en andere concerten die zo in een jaar aan de orde kunnen komen.

De harmonie stond van 19 mei 1993 tot 24 juni 2008 onder leiding van Barteld Luning.

Onze dirigent

Vanaf 12 augustus 2008 is Theo van Kruistum uit Nieuwe Pekela de dirigent van onze harmonie.

Theo heeft zijn sporen in de muziek ruimschoots verdiend. Hij is ex-slagwerker bij het militaire orkest KMK Johan Willem Friso, is jurylid bij de landelijke muziekorganisaties, geeft les aan het IVAK (de muziekschool in Delfzijl) en heeft jaren in de commissie gezeten die nieuwe nummers beoordeeld en in de passende divisie plaatst.

Naast onze harmonie is hij ook nog dirigent van:
– harmonieorkest Koningin Wilhelmina in Delfzijl
– malletband Koningin Wilhelmina in Delfzijl
– malletband De Bazuin in Schoonebeek

Onze repetitie

De harmonie repeteert iedere dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur in Zalencentrum De Eendracht, Poststraat 30 in Stadskanaal.
U bent van harte welkom om op onze repetitieavond te komen kijken.

Al een instrument en wilt u graag meespelen? Meld u aan via: secretaris@crescendostadskanaal.nl