Wat is het totale gewicht van de instrumenten die zijn uitgestald? Dat is de vraag die de bezoekers aan de kraam van muziekvereniging Crescendo op de vrijmarkt te Stadskanaal moesten zien te beantwoorden.
Geen gemakkelijke opgave, want weegt een bastuba 5 kg of misschien wel 25 kg… En daar komt dan het gewicht van de trom, de klarinet, de althoorn, de trompet en de trombone nog bij.
Er werd druk gerekend en het leuke was dat iedereen mee mocht doen, kinderen, jongeren en ouderen, muzikanten en ex-muzikanten noem maar op.
Vaak hoorden we: “Ik heb vroeger zelf bas gespeeld, maar wat dat ding weegt? Geen idee.”
Iedereen die meedeed aan het gratis raadspel maakte kans op 1 van de 3 boodschappenpakketten, bestaande uit boodschappen die door de leden van Crescendo waren meegebracht.
Na het invullen van het raadbriefje werd dit in een oude muziekkoffer gedaan, mochten de deelnemers de pen houden en werden ze gewezen op ons aanstaande Lenteconcert op 28 mei in De Spont.
Aan het einde van de dag zaten er 292 briefjes in de koffer. De gelukkig winnaars, te weten de familie Slager, Weits en Blok, kwamen het dichtst in de buurt van het totaalgewicht van 20,3 kg. Zij hebben hun prijs de volgende avond afgehaald bij P€ngels.

We kunnen terugkijken op een fijne dag en hopen volgend jaar weer present te zijn op de Koningsdag.

Koningsdag 2016-4