Op zaterdag 2 juni hielden we ons jaarlijkse Lenteconcert.
 
Nadat de harmonie en malletband vanaf zes uur hadden ingespeeld deden we ons nog even tegoed aan een bakje koffie voordat de show kon beginnen.
 
De muzikanten moesten om kwart voor acht in de kleedkamer zijn. Hier werd het orkest afgestemd. Daarna gingen we om klokslag acht uur in een lange rij naar het podium. De zaal was goed gevuld met ongeveer 125 mensen.
 
We begonnen de avond met de gezamenlijke, technisch moeilijke, mars “March ‘Proschanie Slavyanki'”. Onder applaus werden ook onze majorettes tijdens deze mars door het publiek welkom geheten.
 
Hierna was het traditionele openingswoord van onze voorzitter Stieneke Gersonius, die na een korte speech de microfoon in de vertrouwde handen gaf van onze ladyspeaker Harma Hulzebos.
 
De harmonie opende het concert met “The marches of John Williams”. Hierna brachten de majorettes een show op de “Papa’s en mama’s” van K3. Vervolgens was het de beurt aan de malletband, met de werken “La bella” en “Im Schönsten Wiesen Grunde”, waarop de majorettes ieders hart brak met “Don’t go breaking my heart”.
 
Tijd voor wat traditionele blaasmuziek had de harmonie ingeruimd met “Mood romantic” en “Señor Juancito”. De majorettes lieten vervolgens een show zien op “Wake me up, before you go, go” van Wham. De malletband bracht nog eenmaal hun concourswerk “Two Tone”.
 
En toen was het tijd voor een solistisch optreden. Ronald Cuperus nam de xylofoonsolo op zich van het overbekende “Erinnerungen an Zirkus Renz”.
 
Voordat de pauze kon beginnen werden er nog een zestal jubilarissen in het zonnetje gezet. De speldjes en oorkondes werden door onze voorzitster uitgereikt aan:
– Henk van der Veen: 12,5 jaar muzikant 
– Kina Beuker : 25 jaar muzikant 
– Geert Haak & Truus Kip: 40 jaar muzikant 
– Danique Gernaat & Chantal Visser: 5 jaar majorette 
 
Na de pauze opende een combo van de harmonie met “Just a closer walk with thee”. Eenmaal bij het podium aangekomen nam het combo plaats in het orkest en speelde de harmonie het swingende stuk uit. De malletband vervolgde het optreden met “The young ones”. 
 
De accessorie show van de majorettes is nieuw en uiteraard konden we genieten van een mooie nieuwe concoursshow genaamd “Huwelijk”.
 
De harmonie bracht vervolgens het prachtige “Heaven” waarna de malletband ons meenam naar tropische oorden met “Mambo del sol”. Als slot van hun optreden speelden ze de aanstekelijke mars “Gimlet”.
 
De harmonie bracht de zaal aan het swingen op de klanken van “Más que nada” en “Proud Mary” en de majorettes namen ons nog een keer mee naar de oude tijden van de Dolly Dots met “Mix Dolly Dots”.
 
Tot slot van het concert speelde de harmonie de mooie medley “Queen greatest hits”. 
 
De avond was alweer ten einde en iedereen deed nog eenmaal zijn uiterste best met de prachtige mars “Hoch Heidecksburg”. Het publiek klapte de hele mars mee, ze genoten van ons optreden. 
 
Na de sluiting en de bedankjes door de voorzitter konden we terugkijken op een zeer geslaagd Lenteconcert.
Lenteconcert 2012